Ezzel nyomná le Japán az amerikai Godzillát

-

Itt az új Godzilla előzetese, amelyet a két évvel ezelőtti amerikai filmre készített válaszként Japán. Nem mintha verseny lenne, inkább a japánoknak hiányzott már feltehetően egy jó Godzilla.


Két éve, Gareth Edwards egyébként kifejezetten jó Godzillája után Taichi Ueda japán producer azt mondta, eljött az idő, hogy Japán olyan Godzillát csináljon, amely fel tudja venni a versenyt Hollywooddal.

Az első Godzilla-filmet Isiro Honda rendezte 1954-ben, a kétezres évekig lényegében folyamatosan készültek Japánban a folytatások. 2004-ig huszonnyolc japán Godzilla-film született, az utolsó a 2004-es Godzilla: Final Wars volt, elég nevetségesnek tűnik az előzetes alapján.Hollywoodban először a nyolcvanas években merült fel, hogy készüljön amerikai Godzilla. A TriStar 1992-ben vette meg a jogokat a Toho stúdiótól, a film 1998-ban készült el, Roland Emmerich csinálta, Godzilla volt a címe, nagyon rossz film volt, amelyben Godzilla úgy nézett ki, mintha a Jurassic Parkból vették volna kölcsön. Ezzel szemben nagyon jól sikerült Gareth Edwards 2014-es feldolgozása, a Godzilla.


A plakát is király


Erre válaszként kezdtek el két éve dolgozni a Godzilla Resurgence (Shin Gojira) című nagyköltségvetésű produkción, amely most elkészült, Japánban július végén bemutatják. Az előzetes alapján láthatóan nem fantasyről van szó, mint a korábbi japán Godzilla-filmek esetében sokszor, hanem a valóságba helyezett szörnyfilmről, amely arról a káoszról szól, amit Godzilla megjelenése okoz Japánban.

Külön öröm, hogy nincs az – egyébként egyszerre nagyszabású és tragikus hangvételű – előzetes elején takargatás, ott van Godzilla nappali fényben, tessék. Ez nem a barátságos fajta Godzilla, ráadásul izzik és rohadt hosszú a farka.