Ezúttal sem engedi be a Magyar Narancsot a Fidesz

Fotó: MTI Zrt. / Kollányi Péter / MTI Zrt. / Kollányi Péter

-

Ahogy az áprilisi országgyűlési választáson, úgy most sem fogadta el a Magyar Narancs regisztrációját a Fidesz saját eredményváró rendezvényére.


A Fidesz-KDNP ezúttal sem fogadta el a liberális hetilap tudósítójának regisztrációját holnapi eredményváró rendezvényére – írja a Magyar Narancs. Emlékezetes: a kormánypártok már az április 6-ai országgyűlési választáson is így tettek mind a Magyar Narancs, mind a 444 esetében. A kormánypárti rendezvény a Millenárison lesz, ide pedig ismét szeretett volna bejutni a Narancs tudósítója, hiába. Mint a lap írja, ugyanolyan elutasító levelet kaptak, mint másfél hónappal korábban:

„Tisztelt Szerkesztőség! A hazai és külföldi sajtóorgánumok nagyszámú jelentkezése miatt, valamint a helyszín létszám-kapacitásából adódóan jelentősen szűkítenünk kell a vasárnapi eseményen résztvevő újságírók létszámát, ezért sajnálattal közöljük, hogy az Önök regisztrációját nem tudjuk elfogadni. Megértésüket köszönjük.”
A lap azt írja, így is kimennek a Millenárisra, és legrosszabb esetben írnak „valami vicceset a szimpatizánsokról”. Legutóbb az Index, a HVG.hu, az Origo és a NOL.hu bojkottálta a Fidesz-KDNP és a Demokratikus Koalíció eredményváró rendezvényét is. Utóbbi akkor a köztévé és a HírTV munkatársait nem kívánta akkreditálni.