Ezúttal a medve támadt emberre

Fotó: AFP / JOE KLAMAR / AFP / JOE KLAMAR

-

Súlyos sérülései ellenére több mint 3,5 kilométeren át vonszolta magát segítségért egy amerikai nő, aki barna medve támadott meg egy alaszkai katonai támaszponton. Az állat zúzódásos sebeket ejtett a nő nyakán, karján és lábán, jelenleg egy anchorage-i kórházban ápolják, állapota stabil - közölték illetékesek.


A támadás még vasárnap reggel történt, amikor a nő férjével együtt futni indult. Az erdőben egyszer csak megpillantott egy anyamedvét közelében két boccsal. A földre vetette és halottnak tettette magát, a medve azonban odament hozzá, és rásújtott a mancsával, több helyen sebeket ejtve rajta. Az áldozat később több kilométert gyalogolt a hegyes terepen, hogy segítséget keressen. Egy arra járó talált rá, és a támaszpont kórházába szállította, onnan vitték át a helyi kórházba - mondták el a támaszpont illetékesei. A bázis környezetvédelemért felelős illetékese heroikusnak nevezte a nő erőfeszítéseit arra, hogy sebesülten elmeneküljön az állat elől.  


Itthon a medve húzta a rövidebbet

Magyarországon a barna medve nem szerepel a vadászható fajok listáján. Egy ritka vendéget a napokban lelőttek Salgótarjántól nem messze, de állítólag több medve is járja most Észak-Magyarországot. A vadászok elítélik az állat kilövését. Az esetről itt olvashatnak részletesebben.