Ezt mondta Storck a szünetben, Dzsudzsák szerint rámentek a tutira

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Bernd Storck, Dzsudzsák Balázs és Gera Zoltán szerint is túl nagy tiszteletet adtak a horvátoknak az első félidőben a szombat esti, 1-1-re végződött felkészülési meccsen.


A szövetségi kapitány az M4-nek adott értékelésében elmondta, hogy szerinte az első 30 percben a tisztelet dominált a magyar csapat részéről a horvát felé. „Jól akartunk játszani, de nem tudtuk tartani a labdát. A szünetben azt mondtam a srácoknak, hogy ne féljenek, hanem merjenek játszani, focizzanak. Az elmúlt időszak legjobb második félidejét produkáltuk,


nem féltünk és párját ritkító, hogy nyomás alatt tudtunk tartani egy olyan csapatot, mint a horvát.

Ennek meglett az eredménye és büszkék lehetünk erre a teljesítményre. Sikerült előrelépni egyet. Tökéletesen elégedett vagyok a csapattal és a szurkolótáborral is. Nem volt könnyű négy hónap után újra találkozni és összerakni a csapatot. Májusban folytatjuk az összetartást.”


A közönség ismét fergeteges volt


A fantasztikus szabadrúgásgólt szerző Dzsudzsák Balázs a nagyon jó szurkolótábor mellett a masszív és alázatos csapatot emelte ki a meccs utáni értékelésében. „Az első félidőben kicsit lassabban játszottunk, a szünetben sikerült ezt helyretenni. Letámadtuk a horvátokat, nem hagytunk rést magunk mögött, és bebizonyítottuk, hogy igenis tudjuk azt a játékot nyújtani, amit novemberben a norvégok ellen is mutattunk. Nem kaptunk ki egy nagyon jó csapattól, ez nagyon fontos.”


Dzsudzsák gólja:


Dzsudzsák Balázs szerint ez a döntetlen a hit győzelme volt. „A horvátok mindannyian nagy csapatokból jöttek, ezért talán az első félidőben rámentünk a tutira, járattuk hátul a labdát, de a második félidőben a cserék jól szálltak be, ritmust tudtunk váltani, az ő térfelükön tudtunk játszani. Sok a lemaradásunk az európai elithez képest, de ha ugyanilyen alázattal tudunk játszani az Eb-n is, akkor lehet keresnivalónk. Szerintem az Eb-ellenfeleink gyengébbek, mint a horvátok.”


Erre lehet alapozni

Gera Zoltán úgy fogalmazott, hogy túl nagy tiszteletet adtak az első félidőben a horvátoknak. „Nem mertük felvállalni a támadásokat, de a szünet után ez megfordult, és sokkal dinamikusabban tudtunk játszani. Húztuk egymást, megérdemelten egyenlítettünk. Egy nagyon jó csapat ellen nyújtottunk ilyen jó teljesítményt, és ez nagyon biztató a jövőre nézve. A második félidei játékunkra lehet alapozni, meg kell tanulnunk, hogy így kezdjük a meccseket.”


Gera végigjátszotta a meccset


A védelemben remekül játszott Lang Ádám, aki szerint nehéz meccs volt ugyan a szombat esti találkozó, de elégedett a csapat stabilitásával. „Hiába birtokolták többet a labdát a horvátok, ugyanúgy, mint a norvégok, ők sem tudtak rést találni rajtunk, ezért gyakran belehibáztak a játékba és tanácstalanok voltak. A gólnál a hosszúnál figyelmetlenek voltunk, de utána is ugyanúgy csináltuk a dolgunkat, ahogy elterveztük. Örülök, hogy a kapitány nekem szavazott bizalmat, élni akartam a lehetőséggel, szerintem sikerült is. Egy világsztárokkal teletűzdelt csapattal játszottunk, és megálltuk a helyünket.”


Továbbjuthatunk?

Ante Cacic, a horvát válogatott szövetségi kapitánya szerint továbbjuthatunk az Eb-n. „Az első félidőben támadóbb szellemben játszottunk, de a másodikban a magyarok voltak aktívabbak tekintve, hogy ők voltak hátrányban. Ellenfelünk bebizonyította, hogy nem érdemtelenül van kint az Eb-n és ott eséllyel pályázik majd a továbbjutásra is.”