Ezt még soha nem hallhatta Amy Winehouse-tól, de ma megteheti

Forrás: AFP / Jeff Pachoud

-

Amy Winehouse eddig nem közölt felvételei hallhatók a BBC új dokumentumfilmjében, amely hétfőtől lejátszható a csatorna iPlayerén is.


Az In Her Own Words című dokumentumfilm a néhai sztár interjúiból és a BBC által 2011 előtt felvett zenei anyagaiból áll össze. A filmben a Love Is A Losing Game és a Wake Up Alone felvétele is hallható, ezeket a számokat korábban nem sugározták.

A BBC dokumentumfilmjében az énekesnő az őt ért zenei hatásokról, törekvéseiről és szövegeinek erősen bensőséges természetéről beszél. Elmondja, hogy nehéz időszak van mögötte, amikor annyira összezavarodott, hogy mindent le kellett írnia, még az érzéseit is, amelyekről nem akart tudomást venni.

Blake Fielder-Civilhez fűződő szenvedélyes kapcsolatáról is mesél, mint felidézi, az inspirálta Grammy-díjas albumának, a Back To Black című lemeznek a legtöbb számát.

A filmben elhangzó megszólalások, amelyek zömmel szintén először kerülnek adásba, az énekesnővel a BBC különböző dokumentumprojektekjeihez készült interjúkból származnak. A Winehouse által előadott számok egyebek mellett a BBC One Sessions 2007-es felvételéből, a 2004-es és 2008-as Glastonbury-felvételből és a The Mercury Music Prize 2004-es gálájáról származnak.Winehouse 27 éves korában, 2011-ben halt meg londoni otthonában alkoholmérgezés következtében. Halála előtt alkohol- és drogfüggőséggel küzdött.

Hamarosan egy másik portréfilm is megjelenik a sztár életéről. Az Amy című produkciót Asif Kapadia rendezte, aki korábban Ayrton Sennáról is forgatott. Kapadia több mint száz interjút vett fel 80 emberrel – köztük Winehouse barátaival, családjával és kollégáival. A sztár apja, Mitch Winehouse azonban végül elhatárolódott az elkészült filmtől.