Ezt jelentik be a mai Apple Watch-bemutatón. Vagy nem

Forrás: Getty Images / Justin Sullivan

-

Az idei első nagy Apple-eseményen ma este Tim Cook bemutat valamit, ami valószínűleg a szeptemberben egyszer már bemutatott Apple Watch lesz. Összegyűjtöttük a pletykákat.


Az Apple Watchról mindent tudunk: 2014 szeptemberében bemutatták, az újságírók megfogdoshatták, felcsatolhatták a csuklójukra, megnyomkodhatták a szoftvert. A terméket viszont nem adta ki a cég, nem lehet megvenni, hiányoznak a két-három hét viselés után írott tesztek. Szóval valójában semmit sem tudunk.

A magyar idő szerint este hatkor kezdődő bemutatóig még hátra van egy kis idő, ilyenkor lehet végigfutni a pletykákat. Aki igazán ráér, bingókártyát is rajzolhat.


Egy, amit ismerünk

Már a barcelonai mobilexpó alatt előkerült az a hír, hogy ma este végre beárazza az Apple az aranyból készült Edition nevű óráit. Ezek a sima Apple Watchnál elegánsabb és várhatóan drágább darabok. A pletykák szerint akár 10 ezer dollárt – ez 2,8 millió forintnak felel meg – is elkérnek majd egy-egy óráért. Ennyiért már nagyon jó nevű svájci órát is lehet kapni, de még messze nem számítana drágának.



A Wall Street Journal tudni véli, hogy az arany csak a kezdet. Az Apple kísérletezett platina óraházakkal is. Nem valószínű, hogy új típusokat mutatna be Tim Cook, de egy limitált, platina kiadással feljebb lehetne srófolni még az árat. A Jaeger-LeCoultre svájci óragyár, amivel mindig példálózunk, 34 ezer eurós órákat is ad el.


Óraszalon lesz az Apple bolt

A Wall Street Journal tudni véli azt is, hogy a bemutató után lehet majd időpontot foglalni az Apple szalonjaiba, ahol ki lehet próbálni szakértői segítséggel az órákat. Az amerikai boltokban már most is vannak geniusnak nevezett alkalmazottak, akikhez bármilyen Machez és iPhone-hoz kapcsolódó kérdésekkel lehet fordulni.



Mikor és mennyi?

A legkevesebb és legkevésbé biztató pletyka az Apple Watch üzemidejével kapcsolatban forog. A szeptemberi bemutató után a Re/Code olyat hallott, hogy az appok szapora használatával 2,5 óra alatt le lehet meríteni a kütyüt, és normál használat mellett is töltőre kell rakni esténként. Most már öt órányi apphasználatról beszélnek, ami még mindig nem tűnik soknak.



A mennyiségről szóló információk pedig úgy szóródnak, mint a sörét. Hatmillió megrendelt példánytól az első negyedévben biztosan eladott 2,8 millió példányig tartanak a tippek. Figyelembe véve, hogy a Pebble-ből összesen alig több mint egymilliót adtak el, Android Wear eszközből pedig 720 ezer körül, mindkét tipp optimista. De mivel az Apple nagyon profin ad el kütyüket a rajongóinak, vannak optimistább becslések is. A tető a 2015-ben eladott 30 millió példány, amit a DigiTimes vár.


Van mááásik

Az Apple Watch piacra dobása mellett új típusú, fordítva is bedugható USB-csatlakozót tartalmazó, retina kijelzős MacBook Airt és új, 8.2-es verziószámú iOS szoftvert is várnak az esti sajtóeseménytől. Az előbbinek tulajdonképpen ideje van, tavaly csak új és kicsit gyorsabb processzor került az Airbe, de semmi igazán izgalmasat nem csináltak vele.


apple watch


Újra megszeretgetik az Apple TV-t

Az Apple set-top-box annyira el van hanyagolva, hogy jobban már nem is lehet. Otthon ül a tévé előtt, üres sörösüvegek és pizzás dobozok veszik körül. Utoljára három éve foglalkozott vele a cég. A Google egészen jól sikerült Chromecastjára válaszul akár fejleszthetne is valamit a TV-n az Apple.