Ezt gondolja Orbán a nőkről Ákos-ügyben

Fotó: MTI/EPA / Stephanie Lecocq

-

Úgy véli, majd a nők eldöntik, mit akarnak. A Telekomról is beszélt.


A magyar miniszterelnök az uniós állam-, illetve kormányfők tanácskozása után beszélt azzal a vitával kapcsolatban, amely Kövér László házelnök és Kovács Ákos énekes kijelentése után erősödött fel Magyarországon.

„Szerintem férfi sohasem mondhatja azt magáról, hogy szakértőnek számít ezekben a nemi kérdésekben. Legfeljebb van, aki közelebb van hozzájuk, és van, aki távolabb. Én közelebb vagyok, mert nekem van négy lányom és egy feleségem, tehát azt hiszem, hogy tudom, miről beszélek. Az a véleményem, hogy majd a nők eldöntik, hogy mit akarnak. Ahány ház, annyi szokás, és ebbe nem érdemes beleszólni. A nők majd döntenek a saját életükről. De néha úgy érzem, hogy egyébként még az én életemről is ők szoktak dönteni, és biztos nem én vagyok egyedül így. De ez nem a politikához, hanem a szépirodalomhoz tartozik, és ott is kell szerintem megvitatni” – idézte az Eurológus Orbán Viktort.

Kovács Ákos énekes és a Magyar Telekom ügye kicsinek látszik, de nagyon fontos elvi és alkotmányos kérdéseket vet fel - válaszolta újságírói kérdésre Orbán.

A kormányfő szerint érdektelen, hogy ki az alkotó, a szerződő fél, a kormánynak kötelessége lehetővé tenni, hogy akkor is elmondhassa a véleményét, ha azzal valaki nem ért egyet. "Ez szólásszabadság kérdése" - fűzte hozzá.

Orbán Viktor szerint a fő kérdés az, hogy egy Magyarországon működő nagy nemzetközi cég megbüntethet-e valakit azért, mert nem tetszik neki a véleménye.

A miniszterelnök leszögezte, érzékeny kérdésről van szó, mert a Magyar Telekom stratégiai partnere a kormánynak, de világossá kell tenni, hogy ennek ellenére tiszteletben kell tartania azokat az értékeket, amelyek Magyarországon alkotmányos védelem alatt állnak.