Ezt ajánlja a Samsung a Note 7 tulajdonosainak

Fotó: AFP / LLUIS GENE

-

Kapcsolják ki és ne használják az új telefonjukat. A gyártás is leáll.


A Galaxy Note 7 eladásának és a hibás készülékek cseréjének leállítására szólította fel partnereit a Samsung. A cég azt ajánlotta vásárlóinak, hogy a továbbra is fennálló biztonsági kockázatok miatt kapcsolják le és ne használják okostelefonjukat.

A dél-koreai gyártó néhány nappal azután adta ki a figyelmeztetést, hogy egy példátlan csereprogramban felújította a Note 7-esek forgalmazását. Ám kénytelen volt felfüggeszteni az augusztus óta forgalmazott csúcskategóriás típus gyártását, mert a túlhevülésre és kigyulladásra hajlamos első széria cseréje után az új készülékeknél is hasonló jelenséget észleltek.

A cég azt ajánlja vásárlóinak, hogy „akár eredeti, akár már csereként kapott Galaxy Note 7-esük van, áramtalanítsák és ne használják tovább készüléküket, és használják ki a rendelkezésükre álló garanciális lehetőségeket”.

A dél-koreai és az amerikai légiforgalmi hatóságok külön is figyelmezették a légi utasokat, hogy Galaxy Note 7-es okostelefonjaikat gondosan kapcsolják ki, és semmiképp se tegyék készüléküket a repülőgépre feladott poggyászba.