Ezt a születésnapi üzenetet nem teszi zsebre a Fidesz

Forrás: Vs.hu/Hirling Bálint

-

A párt egyik alapítója mondott igen súlyos véleményt a kormányról és egykori pártjáról.


A Fidesz 37 alapítójának egyike, Szájer József 1990-es kampányfőnöke, Kardos József - életében először - politikai interjút adott a Magyar Narancsnak, amelyből egyelőre csak egy rövid részletet közölt a lap internetes oldala.


Kardos azt mondja, eddig is sokszor lett volna oka kifakadásra, de a menekültkérdés kormányzati kezelése miatt muszáj volt megszólalnia.


Mert ez nettó fasizmus, agymosás és népbutítás

- mondja Kardos, aki nem érti, hogyan történhetett a plakátkampány, és hogyan lehet megbélyegezni egész népcsoportokat. Azt sem érti, egykori pártja hogyan jelenheti ki azt, hogy aki nem ért egyet a szélsőjobboldali retorikájával, az a terrorizmust támogatja.


Ő sem gondolja, hogy milliókat kellene ellenőrizetlenül beengedni Európába, de ehhez szerinte nem kell fasiszta retorikával uszítani minden idegenség és másság ellen.

„Éltünk már olyan rendszerben, ahol félni kellett a véleményünk miatt, és a rendszerváltáskor hatalmas eufóriát éreztünk a szabad véleménynyilvánítás lehetősége miatt. Most pedig az akkori társaim visszavezetik az országot a félelembe, és megint alattvalókat akarnak belőlünk gyártani” - mondja Kardos József a Magyar Narancsnak adott interjúban.