Ezt a különdíjat csak a magyar hokisok kaphatták!

Fotó: MTI/EPA / Anatolij Malcev

-

Az A csoportos világbajnokság „legszenvedélyesebb csapata” különdíjat érdemelte ki a torna alatt világhírűvé lett csapat.


A vasárnapig tartó oroszországi világbajnokság „legszenvedélyesebb csapatának" választotta meg a magyar jégkorong-válogatottat a nemzetközi szövetség (IIHF).

A „For the most emotional team” feliratú emlékplakettet szerdán este hozza haza a csapat, amely végül egy győzelemmel és hat vereséggel kiesett, és jövőre a divízió I/A tornán próbálhat meg újra visszakerülni az elitbe.

A szervezők és a rivális csapatok is elismerően nyilatkoztak a magyar válogatott fejlődéséről, valamint a magyar szurkolók által teremtett fantasztikus hangulatról Szentpéterváron. A csapat és a szurkolók közötti páratlan összhangról számos külföldi cikk is megemlékezett. A kanadai TSN oldal több írást is szentelt a mieinknek, így például ezt, amelynek a címe így szól: A nap, amikor megszólalt a zene – utalva arra, hogy a fehéroroszok elleni győzelem után már nemcsak a szurkolók énekelték a magyar himnuszt, hanem végre a szervezők is lejátszhatták a győztes csapat tiszteletére.


Zene is járt hozzá


A 2017-es divízió I/A vb-t április 22. és 28. között rendezik Bécsben vagy Kijevben, a döntést legkésőbb szombatig hozza meg az IIHF kongresszusa. A magyarok az osztrák, a kazah, a lengyel, a dél-koreai és az ukrán csapattal találkoznak majd.

A magyar szövetség a honlapján jelezte, hogy pályázik a jövő évi U20-as férfi divízió I/B és az U18-as női divízió I/A torna lebonyolítására.