Ezért vegye komolyan, hogy ittas vendéget nem szolgálnak ki

Fotó: AFP / CHRISTOF STACHE / képünk illusztráció

-

Jogos védelmi helyzetre hivatkozva ejtette a Püspökladányi Járási Ügyészség a vádat az ellen a pultos ellen, aki egy csípődobással ártalmatlanította a kötözködő vendéget.


Részegen kért újabb kört egy férfi Kabán tavaly decemberben. A pultos az ittas vendéget nem akarta kiszolgálni, aki ezek után megpróbált bejutni a söntés túloldalára, hogy töltsön magának. Amikor a kocsmáros elé állt, a vendég egy bárszékkel támadt a vendéglátósra.

Az ügyészség közleménye szerint a pultos ellökte magától az alkoholos vendéget, aki a széket eldobva megragadta nyakát, és fojtogatni kezdte. Az italmérő hely alkalmazottja, hogy az őt ért további erőszakot megakadályozza, védekezésképpen egy csípődobással a földre vitte a kötözködő vendéget, akinek emiatt eltört a jobb alsó lábszára.

A pultos a 8 napon túli, ténylegesen 8-12 hét alatt gyógyuló csonttöréssel járó testi sértéssel a törvény szerint egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségét valósította meg. Bíróság elé azonban nem kerül az ügy, mert a Püspökladányi Járási Ügyészség vele szemben a nyomozást jogos védelem címén megszüntette. A nyomozás adataiból ugyanis kiderült, hogy a pultos férfi az őt ért támadás elhárítására cselekedett, más lehetősége nem volt, hogy kiszabaduljon a fojtogatásból, szorításból, mint hogy eldobja magától az agresszív vendéget.