Ezért nem szerepel politikus neve a prostiügy nyomozati anyagában

Fotó: iStockphoto / lolostock

-

A parlament nemzetbiztonsági ülésén magyarázkodtak a titkosszolgálati vezetők Répás Lajoshoz köthető luxusprostitált-hálózat ügyében, miért nem nevezték meg a politikusokat.


Nincs rá bizonyíték, hogy biztonsági ellenőrzésen átesett képviselő igénybe vette volna prostituáltak – köztük fiatalkorúak – szolgáltatásait, és ezért maradt ki a politikusok neve a nyomozati anyagból – magyarázták titkosszolgálati vezetők az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottság keddi zárt ülésén képviselői kérdésekre, tudta meg a Népszabadság.


Politikus szerintük nem követett el bűncselekményt, vagyis nem nem létesített szexuális kapcsolatot kiskorú prostituálttal Répás Lajos hálózatából. Arra sincs bizonyíték, hogy az Országgyűlés tagjai közül bárki igénybe vette volna prostituáltak szolgáltatásait, olyan képviselő legalábbis nem, aki biztonsági ellenőrzésen esett át a beosztása miatt.

A kérdésekre azután került sor, hogy a Direkt36 megszerezte a luxusprostituált-hálózatról szóló nyomozati anyagot, amelyben politikushoz köthető történet is szerepel, de – más kuncsaftokkal szemben – a kilétük felfedését nem erőltették a nyomozók.