Ezért bolyongtak a menekültek az osztrák utakon

-

A menekülők délelőttre túlságosan feltorlódtak a szlovéniai Slentilj és az ausztriai Spielfeld között, ahol arra vártak, hogy beengedjék őket Ausztriába. Amikor elvesztették a türelmüket és áttörték volna az ideiglenesen emelt barikádot, az osztrákok inkább megnyitották előttük a határt. A feszültség estére újratermelődött, ahogy újabb menekültek érkeztek.A menekültek először azt hitték, közel vannak a német határhoz, aztán rájöttek hogy több száz kilométernyire. Ekkor sokan, akik addig a Leibnitzet a szlovéniai Sentilj várossal is összekötő B67-es úton, illetve a síneket gyalogoltak, jórészt visszatértek oda, ahonnan elindultak, vagyis Spielfeldbe, számoltak be róla a helyszínen tartózkodó tudósítók.A Sentilj és Spielfeld közötti szlovén-osztrák határátkelő osztrák oldalán estére ismét megnőtt a feszültség, miután a szlovén hatóságok több ezer újabb migránst engedtek át a két határ közötti senki földjén kialakított táborba.

Az osztrák rendőrök és katonák addigra ismét lezárták a spielfeldi határátkelőt, pontosabban az ausztriai Leibnitz felé vezető 67-es főútat. Sentilj és Spielfeld között egyébként két átkelő van, az egyik az autópályán, a másik pedig a főúton egy völgykatlanban.

Csütörtök este aztán az osztrák hatóságok elkezdték nagyjából ötven fős csoportokban buszokkal továbbszállítani a menekülteket Ausztria belseje felé.

Eközben, számolt be róla az MTI tudósítója, a szlovén oldalon található sentilji táborba folyamatosan érkeznek a migránsokkal teli buszok, a táborból pedig megállás nélkül szöknek át az emberek a "senki földjére", hogy minél hamarabb buszra szállhassanak.