Ezért bízhat a magyar fociválogatott a spanyolokban

-

A spanyolok második számú csapata is két és félszer olyan értékes, mint az ukránok legjobb kezdője. Ráadásul a kevesebb lehetőséget kapó játékosok minden valószínűség szerint bizonyítani akarnak majd, így nem kell attól tartanunk, hogy a spanyolok félvállról veszik majd a kedd esti Eb-selejtezőt.


A magyar fociválogatott legjobb harmadikként még egyenes ágon kijuthat az Eb-re, ehhez azonban első körben arra lesz szükség, hogy Ukrajna ne győzze le hazai pályán Spanyolországot. (Még kedden a Törökország-Izland és a Lettország-Kazahsztán meccsnek is megfelelően kell alakulnia, de azzal majd foglalkozunk később, ha bejön az ukrán-spanyol.)


A spanyolok kijevi edzése


Az Eb-címvédő spanyolok már biztosan kijutottak a 2016-os franciaországi tornára, így számukra gyakorlatilag tét nélküli a meccs, és csak a második számú csapatukkal állnak majd ki, ráadásul sérülés miatt David Silva és Alvaro Morata sem játszhat. Az ukránoknak győzniük kell, ha ott szeretnének lenni az Eb-n, tehát ott a motivációval nem lesz gond, de várhatóan az eddig kevesebb játéklehetőséghez jutó spanyol játékosok is oda fogják tenni magukat, hogy bizonyítsanak Vicente del Bosque szövetségi kapitánynak, és beverekedjék magukat a kezdőbe.


Alcácer újra bizonyíthat


Ilyen lesz például Paco Alcácer, a Valencia 22 éves csatára, aki az előző fordulóban Luxemburg ellen csereként beállva duplázott, és kilenc válogatott meccsen már hat gólnál jár. Del Bosque is elismerte, hogy ő biztosan kezdeni fog hétfőn este Kijevben, abban a stadionban, amelyben 2012-ben a spanyolok megnyerték az Eb-döntőt. A Marca közölte a várható kezdőcsapatokat, mi pedig összeszedtük (a mértékadó Transfermarkt oldal segítségével), hogy mennyit ér a két tizenegy.


A Marca szerint a kezdők:


Már a klubokat tekintve is nagy fölényben vannak a spanyolok, hiszen amíg náluk a Real Madridból, a Valenciából, a Manchester United-ből, a Chelsea-ből vagy a Bayern Münchenből érkeztek a játékosok, addig a másik oldalon a Sevilla, a Sahtar Donyeck és a Dinamo Kijev a legnevesebb csapat. Ez persze az összértéken is látszik, a várható spanyol kezdő 206 millió eurót, az ukrán pedig 80,1 milliót ér, tehát a vendégek kezdője még így is két és félszer értékesebb.


A spanyolok így is bitangerősek:

Spanyolország: De Gea (Manchester United, 30 millió euró) - Mario Gaspar (Villarreal, 6), Nacho (Real Madrid, 5), Etxeita (Athletic Bilbao, 3), Azpilicueta (Chelsea, 23) - Thiago (Bayern München, 25), San José (Athletic Bilbao, 5), Isco (Real Madrid, 45) - Mata (Manchester United, 34), Alcácer (Valencia, 20), Nolito (Celta Vigo, 10)

Ukrajna: Pjatov (Sahtar Donyeck, 6) - Fedeckij (Dnyipro, 4,5), Hacseridi (Dinamo Kijev, 8,5), Kucser (Sahtar, 1,8), Sevcsuk (Sahtar, 0,8)- Timoscsuk (Kairat Almaty, 0,2), Stepanenko (Sahtar, 8) - Jarmolenko (Dinamo, 24), Rotan (Dnyipro, 1,8), Konopljanka (Sevilla, 20) - Seleznyov (Dnyipro, 4,5).


A két csapat legutóbbi négy, egymás elleni tétmeccséből egyet sem tudtak megnyerni az ukránok, utoljára márciusban Sevillában a spanyolok Morata góljával győztek 1-0-ra.