Ezer év börtön a gyermekmolesztálónak

Fotó: Hemera / Benjamin Haas

-

Az esküdtek arra is kötelezték az elítéltet, hogy fizessen 93 ezer dollár bírságot.


Több mint ezer év börtönbüntetésre ítélték a texasi Hays megyei esküdtek a 48 éves Robert Frankset. A férfi rendszeresen szexuálisan zaklatott két kiskorú kislányt. Frankset életfogytiglani börtönre ítélték a kiskorúak elleni rendszeres szexuális zaklatás miatt. Ezen kívül egyenként 99 év börtönbüntetést róttak ki rá a kiskorú ellen elkövetett súlyosbított szexuális agresszió mind a kilenc vádpontjában, a gyermekmolesztálás miatti hat vádpontban egyenként 20 év börtönt kapott.

A férfit az összesen 1011 év börtönbüntetés mellett 93 ezer dolláros (csaknem 25 millió forintos) pénzbírság kifizetésére kötelezte az esküdtszék.

Frankset tavaly júniusában vették őrizetbe, amikor egy 9 éves kislány elmondta az apjának: a férfi visszataszító dolgokat tett vele és 10 éves kislánnyal. A másik áldozat eleinte tagadta, hogy a férfi zaklatta volna, de később elmondta, hogy a vádlott éveken keresztül bántalmazta. Franks legalább 5 éven keresztül, rendszeresen, hetente három-négy alkalommal zaklatta a kislányokat.