Ezentúl nem büntetik a debreceni járműveken a vízivást

Fotó: Getty Images/Fuse / Fuse / Getty Images/Fuse / Fuse

-


Mi is hírt adtunk róla, hogy Debrecenben 3000 Ft-ra büntettek egy utast a villamoson, amiért ivott két kortyot a nála levő ásványvizes palackból. Az esetet követően Debrecen polgármestere változtatást sürgetett a járműveken történő vízivás szabályozásában. Papp László közleményében azt írta: megérett a helyzet, hogy a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. felülvizsgálja a járműveken történő italfogyasztással kapcsolatos ellenőrzési és büntetési gyakorlatát.

Papp László utalt arra, hogy az, hogy nem lehet ételt és italt fogyasztani a járműveken, nem speciálisan debreceni szabályozás, hanem egyezik más magyarországi városok helyi közösségi közlekedési szabályaival. „Ugyanakkor magam is abszurdnak tartom, hogy egy zárható kiszerelésű palackból miért ne lehetne inni egy járművön, amennyiben azt rendeltetésszerűen teszik, és nem okoz sérelmet más utasnak” – fogalmazott, hozzátéve, hogy egy szabályozást, legyen az bármennyire dilettáns vagy az élettől elrugaszkodott, lehet rugalmasan és intelligensen alkalmazni.

A DKV Zrt. péntek délután rövid közleményt adott ki: „A DKV Zrt. a polgármesteri hivatallal egyeztetve felülvizsgálta üzletszabályzatát és enyhítette az alkoholmentes italfogyasztásra vonatkozó tilalmat. Visszazárható, műanyag flakonos, alkoholmentes üdítőital közösségi közlekedési járműveken történő fogyasztásáért a jövőben a DKV Zrt. nem szab ki bírságot.”