Ezekkel a trükkös lopásokkal megint átejtettek két embert

Fotó: MTI / Rosta Tibor

-

Lemerült akkumulátor? Vércukorszintmérő? Legyen résen!


Trükkös tolvajokról adott hírt a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság: a 8-as számú főúton, Szemenye térségében műszaki hibát színleltek, az egyik szombathelyi lakásba pedig vércukormérő eladásának ürügyén jutottak be ismeretlenek az elmúlt 48 órában.

A police.hu híre szerint egy kisteherautó vezetője és utasa kért segítséget a járművük újraindításához Szemenyénél, mivel állításuk szerint lemerült az akkumulátor. Egy éppen arra közlekedő asszony megállt, hogy segítsen. Miközben a hölgy segítséget nyújtott, az egyikük a figyelmetlenségét kihasználva a gépkocsija hátsó üléséről elvitte a pénztárcáját a benne lévő készpénzzel együtt.

Szombathelyen vércukorszintmérő készüléket akart eladni egy asszonynak egy ismeretlen személy. A nő az ott lakó jóhiszeműségét kihasználva, figyelmének elterelését követően a sértett pénztárcájából készpénzt tulajdonított el. A gyanútlan áldozat csak a tolvaj távozását követően észlelte, hogy megkárosították.

Az illetékes rendőrkapitányság mindkét esetben lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított ismeretlen személyekkel szemben.