Ezeket a fotókat akarta eltitkolni a Cecilt lelövő fogorvos

Fotó: AFP / KENA BETANCUR

-

Az ABC amerikai csatorna szerezte meg a képeket, amiken a 2006-ban illegálisan lelőtt medvével pózol Walter Palmer. A férfi akkor 20 ezer dollárt adott a tanúknak, hogy elsimítsa az ügyet. A csatorna megszólaltatta az azóta is rejtőzködő férfi gyerekkori barátját is.


Nemcsak oroszlánt, hanem medvét is lőtt engedély nélkül az a fogorvos, aki a múlt hónapban 35 ezer dollárt fizetett azért, hogy megölhesse a világ egyik leghíresebb oroszlánját, Cecilt.


Walter James Palmer minnesotai fogorvos Cecilt egy nyíllal sebezte meg, később egy automata fegyverrel lelőtte, majd megnyúzta, és az értékes fekete sörényéért lefejezte. Amióta kiderült, hogy mit tett, folyamatosan támadják: bloomingtoni rendelője ajtaján plakát hirdeti, hogy ő Cecil brutális gyilkosa, a Facebook-oldalán pedig kommentelők százai követelik, hogy érzéstelenítés nélkül húzzák ki az összes fogát, vagy vadásszák le, és öljék meg.

Az ABC News most fotókat közölt, amelyeken az látszik, hogy Palmer leterített egy fekete medvét. Engedélye volt ugyan, de az egy másik területre szólt, mint ahol kilőtte az állatot. Ez nagyjából 10 évvel ezelőtt történt, a fogorvos megpróbálta eltitkolni a képeket, 20 ezer dollárt adott a tanúknak, hogy elsimítsa az ügyet.

Az egyik képen az látszik, hogy a medve teteme mögött ül, míg egy másikon az állatot fellógatták, és mellette áll Palmer.
A férfit 2006-ban 3000 dollár megfizetésére ítélték, és egy év próbára bocsátották a medve megöléséért.A csatorna helyi idő szerint péntek este adja le az ügyről készült műsorát. Ebben az előzetes promóció szerint megszólal a fogorvos egyik barátja is, aki védelmébe vette Palmert, segítőkésznek nevezte a férfit.