Ezeken a postákon adhatja le az utolsó pillanatban is adóbevallását

Fotó: MTI / Kovács Tamás / MTI / Kovács Tamás

-

Több postán hosszabbított nyitva tartással várja az ügyfeleket a Magyar Posta Zrt. a személyi jövedelemadó bevallási határidejének utolsó napján, május 20-án, szerdán – közölte hétfőn az MTI-vel a posta.


Az éjjel-nappal nyitva tartó budapesti 145-ös posta (XIV., Amerikai út 25.) mellett éjfélig várja az adóbevallást postára adókat:

  • a 62-es posta (Nyugati pályaudvar) és
  • a 72-es posta (Keleti pályaudvar).
A 114-es posta (Mammut Bevásárlóközpont) 21 óráig áll az ügyfelek rendelkezésére.

Vidéken valamennyi megyeszékhelyen legalább egy posta 20 óráig tart majd nyitva május 20-án.

Noha a Magyar Posta felkészült a várható forgalomnövekedésre, ugyanakkor az ügyfeleket arra kéri, hogy időben érkezzenek a postára, és vegyék figyelembe a várakozási időt – olvasható a közleményben.

A posta a küldemény felvételét a tényleges felvételi dátummal ismeri el, így ha az ügyfél a bevallási határidő utolsó napján közvetlenül éjfél előtt érkezik a postára, de a küldemény felvételére csak éjfél után kerül sor, akkor azon a tényleges dátumot rögzítik.

Korábban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is közölte, hogy a fővárosi és a megyeszékhelyeken található központi ügyfélszolgálatai rendkívüli nyitva tartással várják az adózókat a személyijövedelemadó-bevallások beadási határidejéig, május 20-ig.