Ezek a vajak csúsznak a legjobban

-

A Nébih laikusokkal és szakértőkkel kóstoltatott. Az Auchan Tuti Tipp lett a befutó, második a Meggle, harmadik a Milfina Lactofree. A termékek küllemét, illatát, ízét, állagát és kenhetőségét pontozták. A Nébih szakemberei tizenkilenc előállítótól harminchárom különböző vajat vizsgáltak meg, tizenegy vaj esetében indítottak hatósági eljárást a hiányosságok miatt.


Minőségi paraméterek szempontjából a vizsgált harminchárom vaj közül négynél súlyos hibát találtak a Nébih szakemberei. Egy esetben a víztartalom nem felelt meg a 16 százalékos határértéknek, míg a másik három esetben sem a tejzsír-, sem a víztartalom nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak. Hatósági eljárást négy terméknél a súlyos minőségi hiba miatt, további hét esetben pedig a jelölési hibák miatt kellett indítani.


Laikus és szakértő kóstolók segítségével pontozták a termékek küllemét, illatát, ízét, állagát és kenhetőségét. E szempontok alapján a legkedveltebb termék a Magyarországon előállított Auchan Tuti tipp vaj lett. Másodikként a német Meggle márkázott vaj, harmadikként pedig az osztrák Milfina Lactofree végzett – közölte a Nébih.