Ezek a pólósok játszhatnak az olimpiáért

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Benedek Tibor kihirdette az áprilisi olimpiai selejtezőtornára készülő férfi vízilabda-válogatott 16 fős keretét, amelyből 13 játékost nevez majd Triesztbe.


Az utolsó lehetőséget ragadhatja meg a férfi pólóválogatott az olimpiai kijutásra: április 3. és 10. között négy kvótát osztanak ki a trieszti selejtezőtornán.

„Ez az időszak a legfontosabb a válogatott számára, az utolsó lehetőségünk az olimpiai szereplés kivívására, természetesen ez a cél. Három lehetőséget elszalasztottunk, mindenki tisztában van vele, mekkora a tét, mit kell megoldanunk. Ennek szellemében állítottam most össze ezt a keretet” – nyilatkozta Benedek Tibor szövetségi kapitány.

Külön kitért az Eger világbajnok játékosa, Szivós Márton visszakerülésére: „Vegyes poszton számítok Marcira, nemcsak a szélen, hanem bekk pozícióban is. Ez egy fontos pillanat neki, de minden játékos számára az, akit meghívtam a keretbe, és nekem is fontos időszak következik. Mindenkinek megvan a lehetősége a bizonyításra, így Szivós Marcinak is.”

A válogatott 17 napot készül az olaszországi utazás előtt. A keret jövő szerdán találkozik, ezt követően elutazik Németországba egy háromnapos edzőtáborba. Ott a hazai válogatottal játszik majd edzőmeccseket. A visszatérés után a Komjádi uszodában készül a csapat, a második héten három napon keresztül a spanyol válogatottal, amellyel szintén kétkapuzik majd. A kapitány várhatóan a spanyolokkal közös edzés után jelöli ki a 13-as trieszti keretet.

A magyar válogatott 16 fős kerete:
kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda), Lévai Márton (Debreceni VSE)
mezőnyjátékosok: Kis Gábor, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Zalánki Gergő, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton (ZF-Eger), Bátori Bence, Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo)

A trieszti torna csoportjai:
A csoport: Magyarország, Kanada, Oroszország, Franciaország, Románia, Szlovákia
B csoport: Olaszország, Kazahsztán, Dél-afrikai Köztársaság, Spanyolország, Németország, Hollandia

A trieszti torna magyar vonatkozású programja:
április 3., vasárnap: Franciaország–Magyarország
április 4., hétfő: Kanada–Magyarország
április 5., kedd: Magyarország–Románia
április 6., szerda: Oroszország–Magyarország
április 7., csütörtök: Magyarország–Szlovákia
április 8., péntek: negyeddöntő
április 9., szombat: elődöntő
április 10., vasárnap: helyosztók