Ez az egymilliárd forint se Simicskáé lett

Fotó: MTI / Sóki Tamás

-

Hanem azé a cégé, amely megvette a kormányfő vejének az unió által is vizsgált üzletét.


A West Hungária Bau nyerte meg azt a közbeszerzési eljárást, amelyet a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. írt ki a Bátaapátiban épülő nukleáris hulladéklerakó további építésére. Az egymilliárd forintra taksált üzletet másfél millió híján éppen annyiért csípte meg.


Az elmúlt években a meglévő paksi atomerőműben szükséges építési munkákat, valamint a bátaapáti lerakó megvalósítására kiírt pályázatokat is rendre a Közgép nyerte meg, vagyis a kormányfővel azóta összeveszett Simicska Lajos cége.

Most még az indulók között sem volt a Közgép. Nyert viszont a West Hungária Bau, amely az utóbbi időkben igen sikeres az állami építkezésekre kiírt tendereken, egyebek között a Várkert Bazár felújításában is részt vett.

Az építőipari cég tavaly azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy éppen a kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a részét vásárolta ki egy vállalkozásból. Az Elios Innovatív Energetikai Zrt. nagyon sok önkormányzati megbízást kapott, hogy uniós pénzből újítsa fel a közvilágítást, és a konstrukciót az Európai Unió csalásellenes hivatala is vizsgálja.