Extra csípős chipstől állt le a légzése egy angol fiúnak

-

Egy új chips 20-szor erősebb, mint egy jalapeno. Egy fiú rosszul lett tőle az iskolájában, ahol most be is tiltották azt.


Egy scarborough-i középiskolában betiltották a Doritos márka új Roulette elnevezésű chipsét, mert szerintük annak biztonsági és egészségügyi kockázatai vannak – írta a Telegraph. Az iskola szóvivője szerint a fűszeres krumpli hússzor erősebb, mint egy jalapeno paprika.


Mindezt azután, hogy egyik tanulójuk, miután megevett belőle egy darabot, leállt a légzése. Az iskola levelet is írt a szülőknek, amiben azt kérik, ilyen chipset ne is csomagoljanak a gyerekeiknek. Egy szülő szerint helyesen tette ezt az iskola, mert senki sem szeretné, hogy rosszul legyen a gyereke.

A chips neve arra utal, hogy olyan mint az orosz rulett: egy csomagoláson belül kétfajta krumpli van, az egyik egy nagyon erős – a Scoville-skálán 75 ezres értékű – paprika, a másik egy sajtos. A Telegraph szerint az Egyesült Államokban már korábban betiltottak ezt a kiszerelést.

A Doritos szóvivője az eset után úgy nyilatkozott: „nem véletlenül van a csomagoláson a figyelmeztetés, a csípős chips valóban csípős”. A figyelmeztető szövegben az is olvasható, nem ajánlják gyerekeknek, és mások is csak egy pohár tej mellett kezdjék el enni.