Exhumálták a Forma-1-es legenda, Fangio holttestét

Fotó: AFP / STF

-

Exhumálták a legendás Forma-1-es bajnok, Juan Manuel Fangio holttestét, hogy két apasági ügy tisztázása érdekében DNS-mintát vehessenek belőle.


Két férfi is azt állítja, hogy az ötszörös F1-es világbajnok, Juan Manuel Fangio az apja. Az ügyben illetékes argentin bíró, Rodrigo Cataldo úgy döntött, a holttestet exhumálni kell, hogy egy DNS-teszttel egyértelműen eldöntsék a kérdést. Fangio testét pénteken már ki is hantolták.

A korábbi autóversenyző, Oscar Espinosa – akit Cacho Fangiónak becéztek a pályákon –, illetve Ruben Vazquez egymástól függetlenül kérte az apasági ügy tisztázását.

Fangio az ötvenes években nyert öt vébét, és 1995-ben halt meg, 84 évesen. Sosem nősült meg, és eddig úgy gondolták, hogy nincs gyermeke.


A 73 éves Vazquez azt mondja, nem érdekli a pénz, egyszerűen csak tisztázni akarja, hogy valóban Fangio az apja vagy sem: „Csak szeretném, ha elismernék a Fangiót családnevemnek.”

Espinosa édesanyja, Andrea Berruet hosszú évekig Fangio barátnője volt. A most 77 éves nő szerint Fangio apaságát számos levél bizonyítja, melyeket a világbajnok neki írt, és a gyerek iránt érdeklődik bennük.

Fangio csaknem negyvenévesen kezdte a Forma-1-es pályáját, 1955-ben úgy nyert vébét a Mercedesszel, hogy minden futamon ő győzött, de vb-címig repítette a Ferrarit, a Maseratit és az Alfa Romeót is. Hat szobra áll különböző versenypályákon, haláláig a Mercedes tiszteletbeli elnöke volt.