Évi 75 milliós álommunka, és mégsem kell senkinek

-

Új-Zéland Északi-szigetén keres társat az egyik háziorvos évi 190 ezer angol font fizetéssel, három hónap fizetett szabadsággal, ráadásul hétvégén és éjszaka sem kell dolgozni. Csakhogy a hely annyira messze van mindentől, hogy az állásra két éve nem találnak senkit.


Tokoroa egyik háziorvosa fele praxisát is odaadná annak, aki eljönne dolgozni a városkába, csakhogy hiába a mesés feltételek, négy hónapja még csak nem is érdeklődött senki, írja a New Zealand Herald.


A 61 éves Alan Kenny szerint a munka hátránya a hely maga, illetve az, hogy túl sok a beteg: a praxishoz 6000 ember tartozik. Ettől eltekintve az elérhető fizetés több, mint kétszerese annak, mint amit egy orvos átlagban megkeres Új-Zélandon, és több, mint hússzorosa a helyi átlagfizetésnek.

Dr. Kenny, aki eredetileg az Egyesült Királyságból jött, 30 éve dolgozik Tokoroában, és 13 évig ott is élt, de, akárcsak a városka többi orvosa közül a legtöbb, ő is egy nagyobb városba költözött, amikor a gyerekei megnőttek, hogy több főiskola közül választhassanak.

Új-Zélandon 2014-ben a vidéki háziorvosi körzetek 37 és a városi körzetek 42 százalékában volt szabad állás, de a vidéki helyeket sokkal tovább tartott betölteni.