Évente egymillió dollárt keres a kilencéves srác a YouTube-on

-

Evan játékokat értékel a csatornáján, apukája segít neki a videók elkészítésében.


A kilencéves fiú YouTube-csatornájára, az EvanTubeHD-ra hetente átlagosan három videót tölt fel, amelyben játékokról beszél. Ezzel 1,3 millió dollárt keres évente. A felvételeket összesen mintegy 1,2 milliárdan látták már, a csatornának pedig 1,4 millió követője van – írta a DailyMail.


Evan vezetékneve és lakóhelye nem ismert, apukája, Jared – akinek egy produkciós cége van – segít neki a videók megszerkesztésében és feltöltésében. Jared próbálja megőrizni, hogy fiának minél átlagosabb élete maradjon, a megkeresett pénzt ezért egy számlára rakja, hogy a fiú ebből finanszírozhassa majd az egyetemét.

Az első videókat még 2011-ben töltötték fel szórakozásból, de elég gyorsan elkezdtek növekedni a nézőik száma. Az apuka szerint a videókat szeretik a gyerekek is, valamint a szülők is, mert ezek alapján tudják, mely játékokat érdemes megvenni.

Harmadrészt a hirdetők is szeretik a YouTube-csatornát, ők jelentik Evan legnagyobb bevételi forrását. A csatornán hirdetnek, valamint játékokat is adnak a fiúnak, hogy azokat is értékelje ki.

Az eredetileg elég visszahúzódó fiú elkezdte élvezni, hogy felismerik az utcán, ami nem is meglepő, a legnézettebb videója, amely egy Angry Birdsös játékról szól, már több, mint 65 millióan látták. A videó egyébként egy bocsánatkéréssel kezdődik:


Bocsi, ha egy kicsit furcsán beszélek, ma esett ki az egyik fogam.