Évekkel ezelőtt megölt prostituáltak gyilkosát keresi a rendőrség

Fotó: MTI/Máthé Zoltán - Képünk illusztráció / MTI/Máthé Zoltán - Képünk illusztráció

-

Három meggyilkolt és egy eltűnt prostituált ügyében nyomoz a rendőrség. Azt feltételezik, hogy egy sorozatgyilkos végezhetett a 4-es főútnál dolgozó szexmunkásokkal. Az első gyilkosság 2007-ben, az utolsó 2010-ben történt, így a rendőrségnek nincs könnyű dolga, az eltelt évek miatt nehéz értékelhető adatokat, nyomokat felkutatni -írja a Hír24 a Zsaru magazin cikkére hivatkozva.


Először 2007 augusztusában tűnt el egy 34 éves, Püspökladányban élő nő, aki a 4-es főút mentén dolgozott. Holttestét 2011-ben találták meg. Aztán 2010-ben, szintén az említett főút mentén a Karcag külterületén fekvő autóspihenőből, egy bordó autóba beszállva veszett nyoma egy 18 éves prostituáltnak. A rendőrség Tyukodi Angélát még mindig eltűntként keresi. Ugyanebben az évben a 24 éves P. Piroskát találták meg holtan, a nő pár perccel a halála előtt Téglás térségében, a 4-es főút pallagi elágazásánál még hívást fogadott a telefonján. A negyedik eset a 24 éves L. Erzsébet esete, az ő holttestére szintén 2010-ben bukkantak rá a Karcagot Bucsával összekötő út menti vizesárokban.


Az ORFK kiemelt életellenes ügyeket felderítő főosztályának a vezetője, Petőfi Attila azt nyilatkozta a Zsaru magazinnak, hogy két éve vették át a nyomozást, és vizsgálják, hogy az egyes esetek között van-e összefüggés, a gyilkosságokat vagy egy részüket elkövethette-e ugyanaz a személy. „Egyelőre nincs konkrét gyanúsítottunk, de együtt kezeljük a négy ügyet” -emelte ki.


Mivel a halálesetek óta eltelt pár év, így a rendőrségnek nehéz ennyi idő után még értékelhető adatokat felkutatni, ráadásul a helyszínek, mivel külterületekről van szó, nyomszegények voltak. A rendőrség ezért a helyiek segítségét kéri, huszonkétezer családhoz juttattak el levelet, amelyben leírják a tettes vagy tettesek vélt jellemzőit:

  • Karcagi vagy környékbeli kötődésű. Ott él vagy élt, oda járt iskolába, ott dolgozott, vagy élete egy másik eleme köti oda.

  • Feltehető, hogy hétköznap dolgozott, tehát 2010-ben volt munkahelye.

  • Van vezetői engedélye, rendszeresen használ gépjárművet.

  • 2010-ben bordó színű autója volt, vagy a munkája, ismerősei révén ilyen autóhoz hozzáférhetett.

  • Prostituáltak körében otthonosan mozog, feltehetően időnként igénybe veszi a szolgáltatásaikat.

  • Súlyos párkapcsolati kudarcok jellemezhetik az életét, a nőket lenézi, a határozott nőket mélységesen megveti, gyűlöli. Erős féltékenység jellemző rá, a múltjában előfordulhatott zaklatás. Ilyenkor a kiszemelt vagy őt elhagyó nőt figyeli, követi, akár személyesen, akár telefonon keresi vele a kapcsolatot, esetleg fenyegeti.

  • Valószínűleg kést hord magánál, rajong a szúró-vágó eszközökért.

  • 2010 óta az életében bekövetkezett változás – halál, baleset, súlyos betegség, börtönbe vonulás, elköltözés stb. – miatt fejezte be a sorozatát.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bruttó egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki az L. Erzsébet sérelmére elkövetett emberölés elkövetőjének elfogása érdekében. A díj annak fizethető ki, aki olyan adatokat oszt meg a rendőrséggel, amelyek alapján a tettes azonosítható és megalapozottan gyanúsítható az emberöléssel. A nyomravezető védelmére a rendőrség megteszi a kellő intézkedéseket.