Évekig bezárva tartott és prostitúcióra kényszerített két kislányt

-

A most 26 éves hajdúhadházi férfi 14 éves kislányokat tartott bezárva a lakásában. Egyiküknek 2014-ben sikerült megszöknie, de csak fél év múlva született feljelentés az ügyben. A férfi ellen a napokban zárták le a nyomozást, tájékoztatott a rendőrség


Egy 14 éves kislányt 2010 októbere, egy másikat 2013 áprilisa óta tartott hajdúhadházi lakásába zárva egy most 26 éves férfi. Bántalmazta és megerőszakolta őket, illetve arra kényszerítette, hogy prostituáltként dolgozzanak Debrecenben. A pénzt elvette tőlük.

Az egyik gyerek 2014. májusában megszökött, aztán december 30-án véletlenül újra összetalálkozott a férfivel a debreceni Nagyállomáson. A férfi arra akarta kényszeríteni, hogy menjen vele vissza Hajdúhadházra, de az ellenőrök rászóltak, így a kislány el tudott menekülni.

Ezt követően született feljelentés az ügyben, a férfit pedig június 2-án fogták el Hajdúhadházon. Két nap múlva előzetes letartóztatásba került, a nyomozás pedig személyi szabadság megsértése, szexuális visszaélés és kerítés miatt a napokban zárult le. A rendőrség az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek, olvasható a police.hu-n.

Azt nem tudni, hogy a két kislánnyal mi történt a továbbiakban.


Az elfogásról videófelvételt is közzétett a rendőrség