Evakuálják a lakókat a tiencsini robbanás 3 kilométeres körzetéből

Forrás: AFP

-


A BBC híradása szerint a kínai hatóságok elrendelték, hogy a veszélyes anyagokat is tároló tiencsini raktárnál bekövetkezett robbanások 3 kilométeres körzetében evakuálni kell a lakosokat a vegyi szennyezés veszélye miatt.

Mostanra 112-re nőtt az ismert halálos áldozatok száma. 95 embert nem találnak. Az áldozatok közül eddig 24-et azonosítottak. A kórházakban 722 embert kezelnek, közülük 58-nak súlyos vagy válságos az állapota.

Ugyanakkor a BBC arról adott hírt, hogy a robbanás epicentrumától mindössze 50 méterre találtak egy túlélőt. A férfi képes volt beszélni, amikor megtalálták, jelenleg kórházban kezelik.

A hiányzó személyek a helyszínre kivezényelt tűzoltók közül kerülnek ki, akiknek csak kis része volt hivatásos, többségük vidéken toborzott, nem kiképzett fiatal, akiket a a tiencsini kikötőt üzemeltető Tianjin Port Group vállalat szerződtetett. Ezek a tűzoltók érkeztek elsőként a helyszínre. Családtagjaik követelik a hollétükre vonatkozó információkat, és keresik a magyarázatot a történtekre.

A helyszínen továbbra is nagy erőkkel folyik az oltás és a kutatás, vegyvédelmi alakulatok járják be a hatalmas robbanásokkal lerombolt ipari telep helyszíneit, miközben folyamatosan mérik a mérgező vegyszerek elégése után a levegőbe került gázok mennyiségét és a talaj szennyezettségét.