Eto'o az áruló?

Fotó: AFP / JOHN MACDOUGALL / AFP / JOHN MACDOUGALL

-

A kameruni sajtó nekiment az ország legendájának, mivel őt okolják azért, hogy a válogatott sztrájkba lépett a vb előtt.


Öt nappal ezelőtt merült fel először, hogy eggyel kevesebb csapat lesz az A-csoportban, mint eredetileg. A kameruni játékosoknak túl kevés volt a szövetség 61 ezer fontot érő vb-prémiuma, ezt vasárnap azzal jelezték Yaoundéban, hogy nem szálltak fel a Brazíliába induló repülőgépre. A bojkott hatott, hétfőn megszületett a megegyezés. „Minden megoldódott, az átláthatóság mellett döntöttünk” – fogalmazott Joseph Owona a kameruni szövetség elnöke. A kameruni sajtó már nem tűnt ennyire jófejnek az ügyben, ugyanis az Independent beszámolója szerint Eto'ót árulózzák, mivel ő volt a sztrájk felbujtója. A lap megjegyzi azt is, hogy a Chelsea csatárának eddig elnézték a heves vérmérsékletét, mert ez sikerekkel párosul, de mára már megelégelték, hogy ennyi baj van vele. A csapatot és Eto'ót árulónak titulálják, nemcsak a sztrájk miatt, hanem azért is, mert a múlt szombati, Moldova elleni utolsó felkészülési meccsük előtti bemelegítéskor nem vették át az ország zászlaját Philémon Yang miniszterelnöktől. Végül a német Volker Finke szövetségi kapitány vette át a nevükben.

„Fel kell tennünk a kérdést: mely országot képviseli Eto'o az elvtársaival Brazíliában, ha egyszer visszautasítja az ország legfőbb szimbólumát, a zászlót?”
– írta az egyik újság.