Etióp keresztényeket fejeztek le és lőttek fejbe a dzsihadisták

Fotó: MTI/MTVA / UGC

-

Egy félórás videó tanúskodik arról, ahogy dzsihadista fegyveresek 16 etióp keresztény férfit lefejeznek, és 12 másikat fejbe lőnek. Az áldozatokat „az ellenséges etióp egyház" tagjaiként mutatják be.


Huszonnyolc, állítólag etióp keresztény férfi kivégzéséről tettek közzé videofelvételt vasárnap az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez köthető líbiai szélsőségesek. A dzsihadisták honlapján megjelent 29 perces felvételen férfiak két csoportja látható: 16 férfit fejeznek le a tengerparton, és 12 másikat lőnek fejbe sivatagos területen. Az előbbi csoportot Líbia keleti, a másikat déli részén tartották fogva.

A felvételen egy pisztollyal hadonászó álarcos férfi a kivégzés előtt hosszú szónoklatot tart arról, hogy a keresztényeknek át kell térniük az iszlám hitre, máskülönben a Korán által előírt különadót kell fizetniük.

A videón „az ellenséges etióp egyház" tagjaiként mutatják be az áldozatokat. Az Iszlám Állam „médiaszárnyának", az al-Furkannak a logója látható rajta, és a videó hasonlít a dzsihadisták által korábban végrehajtott vérengzésekről készült felvételekhez. Február közepén az Iszlám Állam egy olyan videót tett közzé, amelyen 21 férfit, javarészt egyiptomi kopt keresztényt fejezett le hasonlóképpen a tengerparton.