Ethan Hawke lesz Luc Besson időutazó titkos ügynöke

Forrás: outnow.ch

-

Ethan Hawke lesz a főszereplője Luc Besson legújabb sci-fijének, amely az egyik legnépszerűbb francia képregénysorozaton alapul. A Valérianban Rihanna, Cara Delevingne és Dane DeHaan is játszik.


Az időben keresztül-kasul utazó titkos ügynökökről szóló Valérian a hatvanas évek végén indult Franciaországban, Pierre Christin író és Jean-Claude Mézières rajzoló találták ki a sorozatot. A kezdetektől a történet fontos figurája Laureline, a címszereplő társa és későbbi szerelme, aki miatt 2007-ben hivatalosan is Valérian és Laureline-re változtatták a sorozat címét.A szériából Luc Besson tervez filmadaptációt készíteni. Korábban arról volt szó, hogy Budapesten forgatnák a filmet, amihez a rendezőnek nem volt sok kedve, mert inkább francia stábbal akart forgatni, itt viszont olcsóbban kijött volna. Végül kapott adókedvezményt, úgyhogy maradhatott Franciaországban.

Most bejelentették, hogy a főhőst Ethan Hawke alakítja, aki a tavalyi, szuper Időhurok után megint időutazó titkos ügynököt játszhat. Laureline-t Cara Delevingne játssza, aki idén szerepelt a Papírvárosokban és a Pánban, és a Suicide Squadban is benne lesz, vagyis jó úton van a sztárság felé. A Valérianban Hawke és Delevingne mellett Dane DeHaan (A csodálatos Pókember) és Rihanna is feltűnik.