Ételt kértek, szexuális segédeszközt kaptak az oregoni fegyveresek

-

Egy videóüzenetben fejezte ki bosszúságát a magukat Oregonban elbarikádozott fegyveresek vezetője, amiért nem pokrócot és ételt kapnak amerikai hazafi létükre, hanem gyűlölködő leveleket és műfaszt. Mindenesetre folytatják, amit elkezdtek.


Az oregoni fegyveres tiltakozók – többek szerint lényegében terroristák – nagyjából tucatnyian vannak, január elején barikádozták el magukat egy oregoni rezervátum szövetségi tulajdonban lévő épületében.

Azért tiltakoznak, mert szerintük jogtalanul zárták börtönbe két gazdálkodó társukat, amiért azok tüzet gyújtottak a földjükön. A vádak szerint szövetségi földet rongáltak, de az elítéltek azt mondták, a saját földjük volt, és egyszer azért égették le, hogy egy invazív faj terjedését akadályozzák meg, egy másik alkalommal meg azért, hogy épp egy bozóttűz terjedését állítsák meg – véletlenül gyulladt meg közben a szövetségi föld. Az ügyészség szerint azonban annak bizonyítékait akarták eltüntetni, hogy illegálisan vadásztak szarvast.

Mindenesetre a tucatnyi tiltakozó hazafias jelszavakat és a kormány önkényuralmát hangoztatva ragadott fegyvert és foglalt el egy szövetségi épületet a rezervátumban.

Csak sajnos nagyon hideg van, és erre nem készültek fel .

Ezért nyilvános üzeneteket küldtek, kérve az amerikai hazafiakat, hogy küldjenek nekik némi ellátmányt, takarókat, ételt stb.

Kaptak is valamennyit, de érthető módon kaptak gyűlölködő leveleket is, illetve a trollok sem hagyhatták mindezt szó és tettek nélkül: műfaszt küldtek nekik, illetve egy csomó (látszólag) haszontalan dolgot.

John Ritzheimer, a csoport vezetője egy videóüzenetben mondta el erről a véleményét. Megdöbbenti, hogy az emberek ahelyett, hogy hasznos dolgokra költenék a pénzüket, a gyűlölködést választják. Ezt egy csomag gumipéniszt fogva mondja, kissé el is neveti magát. De az előtte lévő asztalon – amelyet pár pillanat múlva lendületesen lesöpör – egy műfaszt is a kezébe vesz, és forgatja kicsit.

Majd azt mondja, hogy mindezek ellenére ők folytatják a munkájukat, a hazájuk érdekében. És senki nem állíthatja meg őket – aki pedig csatlakozni kíván hozzájuk, és a történelem részévé válni, megteheti. „Gyertek ide, és legyetek hazafiak!” – zárja a videót.

A haszontalan dolgokat az eBayre tervezik feltenni a fegyveresek. A videó lent tekinthető meg.