Bemérték a lezuhant repülő fekete dobozát

Fotó: AFP / ANDRAS SOOS

-

Az egyiptomiak szerint még egy hajó tart a helyszínre, hogy segítsen a felszínre hozni a repülés adatait rögzítő berendezést.


A Fölközi tengerbe zuhant egyiptomi repülő roncsai után kutató francia hajó, a Laplace észlelte a fekete doboz jelzéseit. A francia haditengerészet még egy hajót küld a térségbe, hogy a tengerfenékről megpróbálják a felszínre hozni a berendezést - írja a BBC.

Az MS804-es járat május 19-én Párizsból Kairóba tartott, amikor a hajnali órákban eltűnt a radarok képernyőjéről. A fedélzetén 66-an utaztak. A roncsok felkutatásába az egyiptomi és a francia alakulatok is bekapcsolódtak.

Május 26-án azt jelentették az egyiptomiak, hogy az Airbus - a műholdas megfigyelőrendszeren keresztül - észlelte a lezuhant repülő vészjelzéseit. Kiderült, hogy a jeladó jelzései már a katasztrófa napján befutottak a gyárba. Azt továbbra sem lehet tudni, miért zuhant le a repülő. Az adatok alapján úgy tűnik, hogy 11 ezer méter magasan váratlanul jobbra fordult, és hirtelen veszíteni kezdett a magasságából.