Kiss László tettestársa: Ezzel az üggyel nem-fog-lal-ko-zom!

Fotó: MTVA Sajtó- és Fotóarchívum / Mikó László

-

Lantos László (felső képünkön jobbra) a Borsnak elmondta, hogy nem foglalkozik azzal az üggyel, amikor 1961-ben két úszótársával megerőszakolt egy nőt, Takáts Zsuzsannát.


„Az Elnöki Tanács határozata értelmében én büntetlen előéletű vagyok, a nevemet senki sem használhatja fel a beleegyezésem nélkül. Én egy 1961-es üggyel egyetlen pillanatig sem foglalkozom. Ebben az ügyben nem kívánok nyilatkozni, az úgy történt, ahogy történt, én tudom, hogy történt. Értsék meg, ezzel az üggyel nem-fog-lal-ko-zom” – nyomatékosította Lantos a Borsnak, amelyet egyébként becsületsértésért be is perelt, hiszen a lap azt állította, hogy fiú áldozata is lehetett.

Kiss László a héten kamerák előtt bocsánatot kért Takáts Zsuzsannától (a teljes, vágatlan felvétel itt), amikor a napilap erről kérdezte Lantost, arra nem reagált és letette a telefont.


Kiss bocsánatot kért áldozatától


Az áldozat jogi képviselője, dr. Nagy Henrik elmondta, hogy jogi értelemben Lantos László valóban büntetlen előéletű. „A bűnbánat amúgy nem jogi, hanem erkölcsi kérdés. Ügyfelemnek jólesett, hogy Kiss László férfiasan felvállalta a találkozást, Lantos úrtól nem várja el a bocsánatkérést, ezt a döntést Lantos úr lelkiismeretére bízzuk.”