Északnyugaton talán már lehet mini hóembert is építeni újévkor

Fotó: EPA / VU HONG

-

Csütörtöktől jön a nagyon hideg - derül ki a Köpönyeg előrejelzéséből.


Szerdán északkelet felől tovább csökken a felhőzet, a nyugati, délnyugati tájakon is megszűnik a párásság és kisüt a nap. Országszerte derült, friss, tiszta időre számíthatunk. Az északkeleti szél gyakran megélénkül, keleten erős széllökések is lesznek. Reggel -5, délután -2 és +3 fok közötti hőmérséklet várható. Hidegfronti hatás is lesz.

Csütörtökön, szilveszterkor ragyogóan napos idő lesz, csak a Dunántúlon lehet kevés felhő az égen. Hó még nem várható. Reggel már kemény fagy lesz: -12 és -5 fok közé süllyed a hőmérséklet, délután is csupán 0 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Pénteken, újév napján a Dunántúlon erősen megnövekszik a felhőzet és a reggeli óráktól északnyugat felől kisebb havazás kezdődik. Estig 7 centi hó is hullhat. A középső és a keleti tájakon változóan felhős lesz az ég, és csak elszórt hószállingózás alakulhat ki. Zord reggel várható, több helyen -10 fok körüli minimummal, délután is végig fagy lesz.

Szombaton és vasárnap a Dunántúlon végig erősen felhős, borult lesz az ég, mindkét nap lehet hószállingózás, gyenge havazás. Kelet felé haladva egyre naposabb idő ígérkezik, és csak néhol lehet hózápor. A keleti szél sokfelé lesz élénk. Egész napos, országos fagyra lehet készülni. A nyugati tájakon téli útviszonyok lehetnek.

Hétfőn keletebbre is megvastagszik a felhőzet és egyre többfelé hullhat a hó, délnyugaton ónos eső, havas eső is lehet.