Észak-Írország – Magyarország 1-1 (élő)

-

A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott Észak-Írországgal úgy, hogy a hazaiak emberhátrányban egyenlítettek a 93. percben.


Eredmény

Eb-selejtező:
Észak-Írország – Magyarország 1-1
Észak-Írország: McGovern – Baird, J. Evans, McAuley, McLaughlin – C. Evans (McGinn, 56.), Norwood, Dallas – Brunt, S. Davis – Lafferty
Magyarország: Király – Fiola, Guzmics, Kádár, Leandro – Elek Á. (Nagy Á., 23.), Kalmár – Dzsudzsák, Gera, Németh K. (Vanczák, 89.) – Szalai (Priskin, 68.)
sárga lap: Lafferty (10.), McLaughlin (72.), ill. Guzmics (19.), Leandro (42.), Priskin (84.), Németh (89.)
piros lap: Baird (81.)
gólszerző: Lafferty (93.), ill. Guzmics (74.)


Vége

1-1.


93. perc – EGYENLÍTETTEK

Nem tudtuk kihúzni. Egy szöglet után Király kiütötte a labdát, Lafferty Guzmicshoz hasonlóan két méterről kotorta a kapuba. (1-1)


90. perc

Öt perc lesz a hosszabbítás.


89. perc

Támadnak az északírek, de nem jutnak a kapunk elé. Közben Vanczák jön be helyére, Németh pedig kap egy sárgát, miután elrúgta a labdát. Ez volt az utolsó momentuma, a helyére áll be Vanczák.


84. perc

Priskin szólalkozott össze egy északírrel, odakönyökölt neki, de szerencsére csak sárgát kapott érte.


81. perc

Baird nagyon csúnyán odarúgott Kalmárnak, utólag pirosat kapott érte. Elveszítették a kontrollt az északírek.


74. perc – VEZETÜNK!

Dzsudzsák szabadrúgása kicsúszott McGovern kezéből, Guzmics elé került a labda, aki közelről a kapuba kotorta. (0-1)


72. perc

A Kalmár elleni szabálytalanságért McLaughlin kapott sárgát. A szabadrúgást a sértett csavarta kapura, McGovern szögletre ütötte. Jön az első magyar szöglet, de veszélytelen.


68. perc

A második cserénk: Szalai helyett Priskin. A lengyel bajnokság góllövőlistáját vezető Nikolics továbbra is a padon.


67. perc

Nagyon szép magyar támadásépítés végén Gera lőtt távolról, nem sokkal mellé. Már nemcsak az első félidei produkciónknál, hanem az északíreknél is jobbak vagyunk.


63. perc

Németh tartotta meg végül a labdát, majd visszagurítását Kalmár lőtte fölé. Jobbak vagyunk a második félidőben egyelőre, mint az elsőben.


56. perc

Az első északír csere: C. Evans helyén McGinn. Aztán Norwood szabadrúgását védte Király magabiztosan. Rengeteg az apró szabálytalanság, ez a pontatlan játék miatt van.


53. perc

Dzsudzsák szépen húzott be a jobb oldalról, már-már Robbent idézte, el is lőtte a labdát, ám Szalai pont belefutott keresztbe, így blokkolta a kapura tartó lövést.


52. perc

Nagy magyar helyzet: Dzsudzsák bal oldali szabadrúgását Gera csúsztatta meg, McGovern csak nézte a centikkel a kapu mellé hulló labdát.


50. perc

Erősen kezdenek most is az északírek, egy előreívelésből Lafferty került volna helyzetbe, de Király jó ütemben mozdult ki.


48. perc

Egy gyenge Kalmár-szabadrúgással és egy veszélyes északír beíveléssel kezdődött a második félidő.


46. perc

Elkezdődött a második félidő. Nem volt csere a szünetben egyik oldalon sem.


A csoportunkban a félidőben:

Finnország – Feröer-szigetek 1-0
Románia–Görögország 0-0


45+1. perc

Vége az első félidőnek. Az északírek jóval veszélyesebbek voltak, de nekünk is volt helyzetünk. Mozgalmas második félidő vár ránk.


43. perc

Németh fordult le szépen a védőjéről, 22-ről lőtt, egy méterrel a jobb kapufa mellé.


Komoly északír helyzet maradt ki, miután szépen kipasszolgattak bennünket, de az utolsó passzba szerencsére hiba csúszott. Közben Leandro kap sárgát egy elkésett belépőért.


40. perc

Szalai és Kalmár mintha a pályán sem lenne, de támadásban egyébként sem mutat senki semmit. Németh és Dzsudzsák néha lekérik a labdát, de egyelőre gyengék vagyunk.


35. perc

Az elmúlt tíz percben enyhült az északír nyomás, többször kijöttünk a kapunk elől, mintha a hazaiak rápihennének a hajrára.


32. perc

A semmiből a meccs helyzete az északír kapu előtt: Fiola előreívelését mindenki elengedte, Németh elé került a labda, de egy kicsit hosszan vette át, így a ziccer helyett a kapus felszedte. És még les is volt.


25. perc

Nagyon nyomnak az északírek, sorban végzik el a pontrúgásokat, most Királynak kellett védenie egy szitáló, a vizes füvön megcsúszó lövést. A csoportunkban közben a finnek 1-0-ra vezetnek otthon a Feröer-szigetek ellen, a Románia–Görögország-meccs 0-0-ra áll. Mindegyik találkozó 20.45-kor kezdődött.


23. perc

Kényszerű csere nálunk, Elek sérült meg, helyére a Ferencváros fiatal játékosa, Nagy Ádám jött be, akinek ez az első felnőtt válogatott meccse.


19. perc

Guzmics törlesztett az előzőért Laffertynek, jutalma neki is egy sárga.


15. perc

Egy trükkös északír szabadrúgás végén Dallas hat méterről lőhetett volna, de Guzmics becsúszva szerelt, ráadásul úgy, hogy visszapattant még az északírre a labda. Átvészeltük az első negyedórát kapott gól nélkül. Közben a tévén keresztül is behallatszik a „Magyarok, magyarok!” rigmus.


10. perc

Újabb északír beívelés után Király öklözte ki a labdát. A hazaiak egyelőre azt a brit focit játsszák, amire számítottunk. Közben megvan az első sárga is, Lafferty nagyon csúnyán odacsúszott Guzmicsnak.


5. perc

Két északír beívelés után a mienk az első kapura lövés, pontosabban kapu felé tartó. Dzsudzsák lőtt 18-ról nem sokkal a bal kapufa mellé.


Elkezdődött a meccs

Gyakorlatilag telt ház van Belfastban, az átépítés alatt álló stadionban, több száz magyar szurkoló látogatott el Észak-Írországba is, megtelt a vendégszektor is.


Változások a magyar kezdőben

Meglepetésre Nikolics csak a cserepadon ül, ahogy Stieber is. A sérült Juhász helyén Guzmics, az eltiltott Tőzsér helyén Gera kezd, de ott van Kalmár és Németh is a csapatban.


És az elmaradhatatlan elemzés:


Pintérrel kikaptunk tőlük

Az Eb-selejtező sorozat első meccsén szenvedtük el eddigi egyetlen vereségünket otthon, amikor az északírek 0-1-ről fordítottak a Groupama Arénában. Az volt Pintér Attila első és utolsó tétmeccse szövetségi kapitányként.


A meccs összefoglalója:


Hungary 1-2 N.Ireland - Euro 2016 Qualif... by footynews

Ezt vetítsék le most a magyar öltözőben!


Belfastban hibátlanok vagyunk

A magyar válogatott Észak-Írországban eddig mind a három meccsét megnyerte. 2008-ban például Torghelle és Gera góljával győztünk 2-0-ra:Elképesztő a hangulat az északíreknél

Karrierje csúcspontjaként értékelné Steven Davis, ha csapatkapitányként a kijutást ünnepelhetné az északír válogatottal. „Valami igazán különleges dolog előtt állunk, rendkívül büszke lennék, ha sikerülne. Egyértelműen a pályafutásom legnagyobb eredménye lenne, egy olyan kis országnak, mint a miénk, nagyon nehéz sikerrel megvívni a selejtezőket, a korábbi sorozatokban messze is voltunk ettől” – mondta a Southampton focistája. A 30 éves középpályás hangsúlyozta, elképesztő a hangulat a meccs előtt, és nekik, játékosoknak is figyelniük kell arra, hogy ne vigye el őket túlságosan a lelkesedés.


Egy rövid edzés után egy nagyot sétált ma a válogatott Belfastban


Juhász Roland megsérült a románok ellen, ő biztosan nem játszhat, Tőzsér Dániel pedig eltiltott. Visszatér viszont eltiltásából Gera Zoltán, aki szerint elsősorban a rögzített szituációkra kell majd felkészülniük, ugyanis ebben a legveszélyesebbek az északírek.


Győzni megyünk!

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint nem játszhatnak döntetlenre az éllovas északírek otthonában. A német szakember elmondta, ahhoz, hogy esélye legyen a válogatottnak az automatikus Eb-részvételt jelentő első két hely megszerzésére, több kockázatot kell vállalnia. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, tudja, hogy a románok ellen nem lépett fel támadólag a válogatott, de bízik benne, hogy a hétfői összecsapáson már több lehetőségük lesz a csatároknak a gólszerzésre.


Északír-magyar - A magyar válogatott Belfastban

Lovrencsics és Storck


A csoport állása a meccs előtt:

1. Észak-Írország 7 5 1 1 11-5 16 pont
2. Románia 7 4 3 - 7-1 15
3. MAGYARORSZÁG 7 3 3 1 5-3 12
4. Finnország 7 2 1 4 6-8 7
5. Feröer-szigetek 7 2 - 5 5-11 6
6. Görögország 7 - 2 5 2-8 2
Az első két helyezett automatikusan kijut az Eb-re, a legjobb harmadikok pótselejteznek.