Esővel és meleggel köszön el a március

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

Csütörtökig várható eső, elszórtan zápor, de egyre melegszik az idő, és pénteken sok felé már 20 fok felett lesz a maximum, jelzi a Köpönyeg.


Kedden eleinte erősen felhős lesz az ég, majd átmenetileg csökken a felhőzet. Délután gomolyfelhők jelennek meg az égen, és elszórtan számíthatunk záporra, néhol zivatarra. Erősödik a nappali felmelegedés: délután 12 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk.


Szerdán és csütörtökön tovább melegszik az idő, 16 és 23 fok között várhatók a maximumok. Szerdán elszórtan továbbra is lehet zápor, egy-egy nyárias zivatar, mellette pedig többfelé megerősödik, nyugaton viharossá is fokozódik a déli, délnyugati szél.

Csütörtökön már csak kevés fátyolfelhő fogja megzavarni a szép tavaszi napsütést, viszont továbbra is erős lesz a délnyugati szél.

Pénteken délután érkezik majd egy hidegfront érkezik, amelynek hatására erősen megnövekszik a felhőzet és záporok alakulnak ki. A szél északnyugatira fordul és több helyen viharossá fokozódik. Ennek ellenére sokfelé 20 fok felett alakul a maximum, olvasható a Köpönyegen.