Esős napok várnak ránk

Fotó: DPA / Klaus-Dietmar Gabbert

-

Az eső mellett néha a szél is viharos lesz, a héten 14 foknál már nagyon nem lesz melegebb.


Szerdán nyugat, északnyugat felől átmenetileg mindenhol csökken a felhőzet, rövid időre a nap is kisüt. Eleinte északkeleten, estétől északnyugaton fordulhat elő eső, zápor - írja a Köpönyeg. Délutántól megélénkül a szél, reggel 0, délután 10 fok lehet.


Csütörtökön nyugat, délnyugat felől egyre többfelé várható kiadós mennyiségű eső, zápor. A magasabban fekvő tájakon, valamint a Dunántúlon a délutáni óráktól havas eső, vizes hó is hullhat. Az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik, nyugaton viharossá fokozódik. 4 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk, ezen belül keleten lesz az enyhébb idő 9-14 fokkal.

Péntek hajnalban még országszerte sok lesz a felhő és további csapadék valószínű. Napközben csökken a felhőzet, előbukkan a nap, de délutántól újabb felhősödés kezdődik. Reggel 0 fok körül, délután 6 és 12 fok között várható a hőmérséklet.

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég és sokfelé lehet eső, záporeső. A déli szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Erősödik a nappali felmelegedés: 9 és 14 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap borongós idő lesz, de már kisüthet a nap rövid időszakokra. Főleg reggel és délután alakul ki zápor, de a szél mérséklődik.