Esős napok jönnek

Fotó: MTI / Bruzák Noémi

-

Szélre, erős hidegfronti hatásra kell számítani. Szinte őszies lesz az időjárás.


Csütörtökön a nap első felében többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. Felhőszakadás és jégeső is kialakul, viharos szélrohamokkal. Napközben nyugat felől csökken, szakadozik a felhőzet, újabb csapadék főleg keleten lehet még. Zivataroktól függetlenül megerősödik, több helyen viharossá fokozódik az északnyugati szél, mellyel több fokkal hűvösebb levegő zúdul Magyarország térségébe - írja a Köpönyeg. Megszűnik a hőség: délután nyugaton már csak 19-22, keleten 23-27 fok várható. Erős hidegfronti hatással számolhatunk. Rosszak lesznek a közlekedés feltételei is: vízátfolyásokra, erős oldalszélre, zivatarokban lecsökkenő látástávolságra van kilátás.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, záporok főleg a déli és a keleti tájakon fordulhatnak elő. A légmozgás erős marad. 23 fok körül alakul a csúcsérték.

Szombaton kelet felől kiterjedt csapadékrendszer éri el az országot, így egyre többfelé ered el az eső. Keleten lesz a nagyobb mennyiség, itt akár felhőszakadás is lehet. Az északi szél erős marad. Mindössze 17 és 26 fok közötti értékeket mérhetünk - a tartósabban csapadékos tájakon lesz a hűvösebb, már-már őszies idő.