Esős hétvége után visszatér a kora nyári idő

Fotó: MTI/EPA / Farúk Hán

-

A hétvégén kellemetlen, borongós idő jön, de hétfőtől újra a napsütésé lesz a főszerep, és 20 fok fölötti hőmérsékletekre számíthatunk.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte többfelé lehet eső, zápor, néhol zivatar; délután nyugaton már csak elszórtan, keleten még szórványosan lehet csapadék. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, zivatar környezetében viharossá fokozódik. A Dunántúlon 11 és 15, keleten 16 és 22 fok között alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás lesz.

Vasárnap a kezdeti borongós idő után délután egyre többfelé bukkanhat elő a nap. Egyre inkább csak keleten fordul elő zápor. Erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél. 14-15 fok körül alakul a csúcsérték.

Hétfőn az ország nagy részén már szikrázó napsütés lesz. Elvétve alakul ki kisebb zápor. Mérséklődik a szél és erősödik a nappali felmelegedés: délután már 20 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedden a napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarja. Esetleg az Északi-középhegység térségében fordulhat elő zápor. Kellemes, 20-21 fok körüli tavaszi idő várható.

Szerdán a nap első felében szép napsütésre van kilátás. Déltől aztán egyre magasabbra törnek a gomolyfelhők és délutántól többfelé valószínű zápor, zivatar. Kora nyáriasan meleg lesz, 20-25 fokos maximumokkal.