A kirúgott L. Simon még elköltene 33 milliárdot

Fotó: VS.hu / Mudra László

-

Húsz vár újul meg 33 milliárd forintból - jelentette be ma a tegnap kirúgott műemlékvédelmi államtitkár, L. Simon László. Főnöke, Lázár János annyira elégedetlen volt vele, hogy nem is személyesen közölte vele az elbocsátása hírét.


Húsz magyar vár és kastély újulhat meg a közeljövőben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) a Nemzeti Kastély- és Várprogramra fordítható 33 milliárd forintos támogatásnak köszönhetően – mondta péntek délelőtt L. Simon László, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára. Egyebek mellett a nádasdladányi Nádasdy-kastély, a Majki Kamalduli Remeteség, a Sümegi Püspöki Palota, a bajnai Sándor-Metternich kastély, az iszkaszentgyörgyi kastély, a dégi Festetics-kastély, a tatai Esterházy-kastélyegyüttes, a füzérradványi Károlyi-kastély és az egri vár részesülhet az összegből.

Eső után köpönyegnek tűnik a bejelentés annak fényében, hogy Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap sajtótájékoztatón jelentette be: annyira elégedetlen a műemlékvédelemmel, hogy meneszti állásából L. Simont. A kirúgott államtitkár pénteken újságíróknak elmondta:


ő is csak a sajtóból értesült állása elvesztéséről.

Ugyanis Lázár vele személyesen nem közölte menesztését. Mindeddig hivatalos értesítést sem kapott a kirúgásról.