Eső mossa el a vasárnapot

Fotó: DPA / KARL-JOSEF HILDENBRAND

-

A napsütésre keddig várni kell, cserébe kora tavaszias idővel kezdődik a február.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint vasárnap erősen felhős, vagy borult időre számíthatunk és sokfelé várható eső, záporeső. A nyugati, délnyugati szél reggel és este erős, néhol viharos lesz. A déli órákban lehet átmeneti mérséklődés a légmozgásban. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Erős melegfronti hatással számolhatunk.

Hétfőn az esti órákig erősen felhős, borongós idő várható és továbbra is több helyen alakul ki eső, zápor. A nyugati szél sokfelé élénk, néhol erős marad. 10-11 fok körül alakul a csúcsérték.

Kedden hajnalban több helyen válik párássá a levegő, foltokban köd is képződik. A délelőtt folyamán megszűnik a párásság és változóan felhős időre van kilátás, legalább pár órás napsütéssel. Reggel 5, délután 14 fok körül alakul a hőmérséklet. Kora tavaszias idő valószínű. Szerdán mindenütt megvastagszik a felhőzet és a délelőtti óráktól egyre többfelé ered el az eső. A délnyugati szél élénk lesz. 10 fok körüli enyhe idő várható. Csütörtökön a nap első felében sok lesz felettünk a felhő főleg délen és keleten lehet még csapadék. Délután aztán csökken a felhőzet. Megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél.