Eső is, nap is lesz

Fotó: MTI/EPA / Monika Zucker

-

Szerda délután már csak 9 és 13 fok várható, csütörtökön még hidegebb lehet.


Szerdán északkeleten egész nap borongós maradhat az idő többszöri csapadékkal – írja a Köpönyeg. Az ország túlnyomó részén azonban délelőtt kisüt a nap, és délután kezdődik csak újabb felhősödés. Ekkortól már itt is egyre többfelé eredhet el ismét az eső. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, a nyugati és a középső tájakon viharos (60-90 kilométer per óra). Tovább csökken a hőmérséklet: délután már csak 9 és 13 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők. Erős hidegfronti hatás várható. Rosszak lesznek a közlekedés feltételei: főleg északon, északkeleten vizes útszakaszokra, és többfelé erős oldalszélre számíthatnak az autósok.


Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, csak délutántól észak felől szakadozhat fel a felhőzet. Sokfelé valószínű kiadós mennyiségű eső (a magasabb hegységekben akár havas eső). A nyugati szél erős lesz. Hűvös, kellemetlen időre készülhetünk! Mindössze 6 és 13 fok között lesz a legmagasabb hőmérséklet.

Péntek reggelre párássá válik a levegő, több helyen képződhet köd. Napközben változóan felhős időre van kilátás, de már csak elszórtan alakul ki újabb gyenge csapadék. 11 fok körül alakul a csúcsérték.