Eső, gyenge havazás és melegfront érkezik

Fotó: MTI / Varga György

-

Megélénkülhet a szél is.


Szerdán északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a hajnali óráktól kezdve északon egyre többfelé számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra: északnyugaton a kezdeti ónos esőt gyenge eső, szitálás váltja fel; a főváros térségében eleinte havazás, ónos eső, majd fokozatosan eső várható; az Északi-középhegységben egész nap gyenge havazás, majd ónos eső valószínű. Az ország többi, délebbi tájain csak elszórt eső, szitálás fordul elő. A déli, délnyugati szél megélénkül. Reggel -1, délután +3 fok körül alakul a hőmérséklet. Melegfront érkezik – írja a Köpönyeg.

Csütörtökön délig erősen felhős, párás idő várható, az északkeleti tájakon még kisebb ónos eső, hószállingózás is előfordul. Délutántól aztán csökken a felhőzet, de északkeleten egész nap borús marad az idő. Az egyre inkább megélénkülő déli széllel több fokkal enyhébb levegő érkezik: délnyugaton már 8-12, északkeleten még 3-7 fok körül alakul a hőmérséklet.

Pénteken változóan felhős időre van kilátás, csapadék nem lesz. A déli szél többfelé megerősödik. északkeleten 5–10, máshol 6–14 fok közötti értékeket mérhetünk.