Esik, fúj, és hideg van

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

Felhős, szeles, csapadékos időre számíthatunk a hosszú hétvégén.


Szombaton erősen felhős, főleg a Dunántúlon borult lesz az ég. A Dunántúlon sokfelé, keleten szórványosan várható eső, zápor, néhol zivatar is. Erős lesz az északnyugati szél. Hidegfronti hatás érvényesül. 14 és 19 fok között alakul a hőmérséklet - írja a Köpönyeg.

Pünkösd vasárnap gyakran lesz továbbra is erősen felhős az ég, északon lehetnek inkább napos időszakok. A Dél-Dunántúlon egész nap valószínű eső, zápor, míg máshol szórványosan várható csapadék. Erős, a nyugati és a középső területeken viharos lesz az északnyugati szél. Kellemetlen, a sokéves átlagnál több fokkal hűvösebb időnk lesz: délután mindössze 11 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk (a tartósabban csapadékos délnyugaton lesz a hűvösebb).

Pünkösd hétfőn napközben északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, délután egyre többfelé bukkanhat elő a nap. Elszórtan továbbra is számíthatunk záporokra. Erős marad az északnyugati légmozgás. 15 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Kedden a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, melyekből elszórtan fordul elő zápor. Csak estére csillapodik érezhetően a szél. Reggel 2 és 7 fok közé süllyed a hőmérséklet, tehát a fagyzugos helyeken talaj menti fagy esélyes. Délutánra 16 fok köré melegszik a levegő.