Érzed rajtam ezt a fincsi Putyint?

Fotó: AFP / MANDEL NGAN

-

Az orosz elnök inspirálta parfümöt dobtak piacra Oroszországban. Puha, de határozott citrusos illat, mondja a tervezője. Toboz, pézsma és mungóbab is van benne.


Ha pár nappal előbb dobják piacra, még karácsonyi ajándékként is tudtuk volna ajánlani, de így sajnos csak ünnepek után tudja megrendelni a Putyin inspirálta "Leaders Number One" parfümöt, ami csütörtöktől kapható a moszkvai GUM áruházban, valamint online is rendelhető.

Az oroszok még pont be tudnak vásárolni a 2000 üvegből újévi ajándékként, ami náluk a fő ünnep, írja a Guardian. Az illat 100 ml-je 6 ezer rubelbe, 24 ezer forintba kerül, kecses fekete üvegben árulják, amit Putyin portréja díszít, és angolul van ráírva, hogy “Inspired by Vladimir Putin”.

Az illat tervezője a fehérorosz születésű Vlagyiszlav Rekunov, aki azt mondja, a Putyin-parfüm meleg illat, ami "puha, de ugyanakkor határozott is". A parfümben citrom, bergamot és áfonya jegyek vannak, ami miatt első érzetre citrusos, de aztán jön némi fenyő és toboz, majd végül érkezik a pézsma és a mungóbab is, bár azt nem tudjuk, Putyinról miért jut bárki eszébe a mungóbab.

A Guardian beszámolója szerint Németországból és Kínából is vásároltak már a parfümből, az üzlet pedig reméli, hogy Putyinnak is adhatnak majd egy üveggel. Jövőre a tervek szerint női változatban is piacra dobják, a bevétel egy részét fogyatékkal élő gyerekek segítésére ajánlják.