Értelmi fogyatékos nőket adtak el feleségnek Kínában

-

Családjaiktól vette a nőket egy bűnöző csoport Dél-Kínában, majd akár 20-szoros áron eladta őket északon. A köztes időszakban egy sertéstelepen tartották fogságban őket.


A Santung tartományi banda több mint két éven át Kuangtung és Kuanghszi területén 3000 és 5000 jüan (130 ezer-215 ezer forint) közötti összegeket fizetett a családoknak a többnyire 20 és 30 év közötti nőkért. A családoknak azt ígérték, hogy jól férjhez adják őket. A Hszinhua hírügynökség szerint ugyanakkor közömbösen fogadták a bűnözők lebukását, sőt egyszer előfordult, hogy csak úgy voltak hajlandóak visszafogadni a gyermeküket, ha a helyi kormányzat állandó segéllyel támogatja őket.

A kiválasztott menyasszonyért a Szun családnevű gyanúsított tanyáján esetenként 100 ezer jüant (4 millió 300 ezer forint) is adtak. Többen távoli, hegyi falvakba, olyan szegény emberekhez kerültek, akik anyagi helyzetüknél fogva nem tudtak volna maguknak feleséget találni. A vevők tisztában voltak a nők mentális állapotával, s elsősorban azt szerették volna, ha gyermeket szülnek a számukra.

A bűnöző társaság több mint 600 ezer jüant (25,8 millió forint) keresett a nők eladásával.

Kínában jelentősen felborult a nemek aránya. 100 nőre körülbelül 118 férfi jut, míg a globális átlag 103-107. Az előrejelzések szerint hosszú évekig még férfiak milliói nem találnak majd maguknak párt.