Értékes műtárgyakat loptak egy József körúti lakásból

-

Elfogtak három betörőt, akik a gyanú szerint két nagy értékű, több millió forintot érő festményt loptak el egy budapesti lakásból.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a három férfi február 4-én egy VIII. kerületi, József körúti lakásból két festményt és arany ékszereket tulajdonított el. A rendőrök azonosították a menekülésükhöz használt autót, amelyre aztán február 13-án felfigyeltek a József körúton. Igazoltatták a benne ülő három budapesti férfit, B. Mihályt, B. Ernőt és K. Jánost, majd bűncselekmény gyanúja miatt előállították őket.


A nyomozók azt is megállapították, hogy egy balatonfőkajári férfi is kapcsolatba hozható az üggyel. A nála tartott házkutatáson előkerült a két festmény, valamint más képek és műtárgyak is, amelyek azonosítása és tulajdonosaik felkutatása folyamatban van – tették hozzá.

B. Mihály, B. Ernő és K. János ellen lopás, negyedik társuk ellen pedig orgazdaság megalapozott gyanúja miatt nyomoz a rendőrség. A bíróság elrendelte B. Ernő házi őrizetét.