Erről a Camaro-plecsniről fog lemaradni Európa

-

A Chevrolet az IndyCar májusi, detroiti futamán mutatja be a következő generációs Camarót, de a jelvényt már felfedték belőle. Ez az, amit Európában már nem fogunk látni.


Nagyjából tíz éve kezdődött a Nagy Izomautó Reneszánsz a Ford Mustang retrodizájnjával, azóta a három detroiti nagy mindegyike előállt saját variációjával. A legutóbbi Chevrolet Camaro-átirat talán a legjobban sikerült volt a három közül, mert minden porcikájában a hatvanas évekbeli, első generációs modellt idézte.

Ezzel szemben a következő Camaro most bemutatott emblémája már a hetvenes éveket idézi, hiszen a második generációs modellére hajaz. A legtöbben biztosan láttak már ilyet, hiszen ez volt a kötelező rosszfiú autó az amerikai filmek üldözéses jeleneteiben, hosszirányú tengelye körül pörögve repülve át kamionok vontatmányán. A kémfotók alapján nemigen fog eltérni elődjétől a hatos Camaro formavilága, de arra ezzel együtt is lehet számítani, hogy részletmegoldásaiban inkább az említett 70-es évekbeli típus szellemét fogja felidézni.

Aki máris rohanna, hogy előrendeljen egyet, ne siessen: mivel a Chevrolet teljesen kivonul Európából, nem valószínű, hogy az új Camarót hivatalosan is kapni lehessen majd errefelé. Hiába lesz kapható a 3,6 literes V6-os és a 6,2 literes V8-as mellett kétliteres, sornégyes turbóval is a Mustang módjára.